Stroom besparen in de IT infrastructuur

Waarom kwam dit project er?

Bij de start van het project hadden datacenters en hosting providers hun prijzenpolitiek aangepast: niet langer was de plaats die servers innamen belangrijk, wel het stroomverbruik. Dit betekende vooral voor bedrijven die hun IT-diensten aanboden via het web, een sterke kostenstijging. Naast die kostenstijging is er ook een bewustzijn gegroeid om te streven naar duurzaam ondernemen en dus energie-efficiënter te zijn.

De doelstellingen van dit project

De hoofddoelstelling van dit project was dan ook het reduceren van het energieverbruik van de apparatuur die in het datacenter rack wordt geplaatst. Om dit doel te bereiken hebben we het energieverbruik aangepakt via een “multi-layer” benadering, we zoeken naar manieren om energie te besparen op de:

We hebben ons dus voornamelijk gericht op:

Wie was betrokken in het project?

Dit project was een initiatief van ons onderzoekslab samen met het VITO en werd gefinancierd door het IWT, agentschap voor innovatie door Wetenschap en Technologie.

Interesse in dit project?

Dit project is reeds afgelopen maar spreekt het onderwerp jou aan? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

We organiseren regelmatig workshops en themadagen, neem een kijkje onder de rubriek training. Wil je het graag nog meer op maat? Dat kan, we komen graag langs voor een workshop in jouw bedrijf of kunnen ook een casestudy uitvoeren volledig gebaseerd op jouw noden.

Date

Saturday, October 1, 2011 to Tuesday, September 30, 2014